nieuws

15 nov 2009, 11:11

Groningen in zonnige Zuid-Amerikaanse sfeer

De zon mag momenteel ver te zoeken zijn, in de Oosterpoort ging het er zaterdagavond uiterst zonnig aan toe. Daar werd voor de zestiende keer een Latin Dance Night gehouden. Dat werd een groot succes. Ruim 1800 bezoekers vonden hun weg naar De Oosterpoort. Vorig jaar lieten de heren helaas verstek gaan, maar in de grote zaal stal Sonora Carruseles dit jaar de show. Samen met het massaal toegestroomde publiek zette de Colombiaanse formatie de juiste toon neer voor de rest van de avond. Elton John van de salsa, José Alberto ‘El Canario’, bewees daarna met zijn orkest, unieke stem en een volle vloer één van de grootste in het genre te zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verassing van de avond was Fransman Sergent Garcia, die met een mix van salsa, raggae, hip-hop en jazz een jonge en energieke show bracht waarop hartstochtelijk gedanst werd.
Tegelijkertijd was er het energieke optreden van de populaire oudgedienden Trafassi. Met hun vele hits kregen zij de handen van jong en oud de lucht in.

Workshops en demonstraties
Tussen de vele optredende artiesten door waren ook de Groninger dansscholen weer volop aanwezig met tal van workshops en dansdemonstraties. Het concept ‘silent workshop’ waarbij deelnemers via een koptelefoon muziek en aanwijzingen van de docent krijgen was opnieuw een succes. Bijzonder dit jaar was de gezamenlijke eindshow van alle dansscholen.

De Latin Dance Night 2009 bevestigd met zijn sfeer, jong enthousiast publiek en grote verscheidenheid aan artiesten het salsa- en latinfeest van Noord-Nederland te zijn.

Foto’s, video’s en meer zijn vanaf woensdag te bekijken op www.latindancenight.nl