nieuws

12 jan 2011, 11:11

Groningen in teken van Eurosonic Noorderslag

Groningen staat komende dagen in het teken van de 25e editie van Eurosonic Noorderslag. Vier dagen lang is de stad het terrein van muziekliefhebbers, muzikanten en professionals uit de muziekindustrie. Woensdag, donderdag en vrijdag vindt op verscheidene locaties in de stad het showcase- en seminarfestival EuroSonic plaats. Zaterdagavond is het in De Oosterpoort tijd voor het publieksevenement Noorderslag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Net als voorgaande jaren waren de tickets voor het muziekfestival in no-time uitverkocht. De 15.000 toegangskaarten gingen in een kwartier over de toonbank. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum staat er voor het eerst een podium op de Grote Markt. Daar zijn onder de noemer EuroSonic Air donderdag- en vrijdagavond gratis optredens van succesvolle Nederlandse artiesten te bezoeken.

Tijdens EuroSonic Noorderslag worden vele prijzen uitgereikt. Daaronder zijn de EBBA's voor debuterend Europees talent. Een van de belangrijkste popmuziekprijzen van Nederland is de Popprijs, die tijdens Noorderslag wordt uitgereikt.