nieuws

31 okt 2001, 00:12

Groningen hevig op zoek naar jeugdige badmeesters

Een ziektegolf teistert momenteel de badmeesters in de Groningse zwembaden. In verband daarmee moest onlangs zelfs een van de Groningse zwembaden de deuren sluiten. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Nieuwsblad moeten de drie overdekte gemeentelijke zwembaden regelmatig hun openingstijden aanpassen als gevolg van een hoog ziekteverzuim onder badmeesters. ‘Er is sprake van een ziektegolf’, zo laat woordvoerder Loes Zee aan de verslaggever van het Nieuwsblad weten. Het ziekteverzuim bedraagt zelf twintig procent.
Volgens de gemeentelijke woordvoerder speelt het probleem van het hoge ziekteverzuim al geruime tijd. Dat heeft volgens Zee ook te maken met de vergrijzing van het personeel. Daarom heeft de gemeente wel aantrekkelijke vertrekregelingen bedacht voor de badmeesters, waarvan ook goed gebruik wordt gemaakt. Maar de instroom die daar tegenover zou moeten staan, die hapert. ‘De arbeidsmarkt voor badmeesters is heel krap. Vacatures zijn moeilijk te vervullen ‘, aldus mevrouw Zee in het Nieuwsblad.