nieuws

04 jan 2012, 09:09

Groningen heeft volgend jaar mogelijk al kabelbaan

Als Groningen er voor kiest om een kabelbaan aan te laten leggen, dan kan deze over een jaar al klaar zijn. Daarmee kunnen bezoekers dan vanaf de Euroborg tot hartje Groningen worden vervoerd, en later naar het Groninger Forum. Dat stelt voorzitter Bert-Jan Hakvoort van de Groningen City Club.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ondernemers in de binnenstad vinden dat een kabelbaan zeer aantrekkelijk kan zijn om te zorgen voor een constante aanvoer van bezoekers en toeristen naar de binnenstad. De VVD in Provinciale Staten stelde zelfs als voorwaarde voor de komst van het Groninger Forum dat er serieus werk wordt gemaakt van een kabelbaan, omdat er dan in elk geval genoeg publiek naar de binnenstad kan komen. Dat verhoogt dan ook de slagingskans van het Groninger Forum. Ook de gemeenteraadsfractie van de VVD was steeds warm pleitbezorger van een kabelbaan.

In zijn nieuwjaarstoespraak liet Bert-Jan Hakvoort weten dat er inmiddels een stichting is opgericht die de komst van een kabelbaan(“Fly-over”) wil bevorderen. Deze Stichting Fly Over Groningen is druk doende met een haalbaarheidsstudie. Bert-Jan Hakvoort gaf een compliment aan de wethouders Karin Dekker en Frank de Vries vanwege hun hulp bij de realisatie van de studie.

Hakvoort verwacht dat deze studie komend voorjaar is afgerond. Mochten de conclusies positief zijn – wat hij lijkt te verwachten – dan wil de Stichting zorgen voor politiek draagvlak en daarna starten met het bouwproces. ‘We schatten de bouwperiode op circa een jaar en gaan er vanuit dat volgend jaar op dit tijdstip het eerste deel van het tracé is gerealiseerd’, aldus de GCC-voorzitter.