nieuws

23 jun 2010, 21:09

Groningen heeft nu een eigen - en uiteraard supersnelle – Solarboat

Kunstenares Maya Wildevuur doopt op zaterdag 26 juni de gloednieuwe solarboat van het Solar Team Groningen. Dit gebeurt tijdens de Rotary Roei Regatta in Harkstede. Tijdens het roeievenement lanceert het promotieteam van het Solar Team- bestaande uit leerlingen van het Praedinius Gymnasium uit Groningen- de actie ‘Word Vriend van de solarboat.’ Aanwezige bedrijven en personen kunnen een zonnecel kopen, waarop zij hun naam of logo afgebeeld krijgen. Ook zijn nieuwe Vrienden van de solarboat welkom op de VIP-dag van het Solar Team op 8 juli in Franeker, tijdens de derde etappe van de Frisian Solar Challenge.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe solarboat van het Solar Team Groningen vaart van 4 tot 10 juli mee in de Topklasse van de Frisian Solar Challenge 2010. Aan deze Friese Elfstedentocht voor boten op duurzame (zonne)energie gaan bijna vijftig, ook internationale, teams met elkaar de strijd aan. Het Solar Team Groningen neemt deel met twee boten: de nieuwe solarboat in de Topklasse en de AquaNova in de A-klasse. Tijdens de vorige twee edities van de Frisian Solar Challenge behaalde Groningen de Innovatieprijs en de eerste prijs in de A-klasse, reden te meer om dit jaar ook mee te strijden in de Topklasse. Grootste concurrent TU Delft moet hierin worden verslagen.
Het Solar Team Groningen is een samenwerking tussen de verschillende kennisinstellingen van Groningen. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen, leerlingen van het Praedinius Gymnasium en het Noorderpoortcollege én hun begeleiders hebben er hard aan gewerkt om beide boten vaarklaar te maken voor de Rotarydag in Harkstede.