nieuws

03 aug 2009, 08:08

Groningen heeft met VVD-raadslid tweede Geert Wilders in huis, zegt boze SP-er

Terwijl half Groningen op vakantie is, werkt een aantal politici gewoon door. Het politieke debat in Groningen blijft, zeker voor deze zomerweken, ongekend fel doorgaan. In zijn weblog in de Digitale Stad Groningen geeft een SP gemeenteraadslid zijn collega Joost van Keulen van de VVD er verbaal flink van langs. ‘Groningen heeft met het VVD gemeenteraadslid Joost van Keulen een tweede Geert Wilders in huis. Het enige verschil is dat Van Keulen niet de molslims overal de schuld van geeft, voor de rest zaagt Joost van Keulen van dik hout evenveel planken, en is net zo ongenuanceerd als Wilders’, daar kom het betoog van het SP gemeenteraadslid Eelco Eikenaar op neer. Hij noemt Joost van Keulen in zijn weblog daarom smalend: ‘ Geert van Keulen’. De boze SP-er schrijft onder meer:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Terug van vakantie kom ik een geweldige weblogbijdrage tegen van VVD-raadslid Joost van Keulen van 15 juli. Geweldig, omdat Van Keulen laat zien waar hij werkelijk staat. Hij schudt het laagje vernis van zich af dat hij in de raad nog opheeft en bekeert zich in een tirade tegen het openbaar bestuur volledig tot het platte rechtse populisme van Wilders’ PVV.
Volgens Van Keulen is het openbaar bestuur corrupt, laks, onbekwaam en arrogant. De straffen die rechters opleggen zijn veel te laag, de belastingen zijn te hoog, het onderwijs is slecht, en de ambtenaren werken niet. Als argumenten voor zijn boude uitspraken komt hij niet veel verder dan te verwijzen naar de dood van een Amsterdamse taxichauffeur, een burgemeester met twee huizen en Brabantse wethouders die hun eigen achterban sponsoren. Dat waren overigens Limburgse wethouders en de burgemeester is van Van Keulens eigen partij. En de liberalisering van de taxibranche, dat is toch een stokpaardje van de VVD?
Helemaal bont maakt Van Keulen het waar hij de laksheid van het bestuur bewijst met de mededeling dat het verkeersbeleid een zooitje is omdat hijzelf er laatst bijna vier uur over deed om van Den Haag naar Groningen te rijden….
Ik ken twee andere mensen die ook dachten of denken dat de hele wereld om hen draait: zonnekoning Louis de 14e van Frankrijk en Geert Wilders. ‘
Eelco Eikenaar, SP-gemeenteraadslid Groningen

Het vervolg van deze column is te lezen op: www.dsg.nl