nieuws

13 okt 2008, 14:02

Groningen haalde geld tijdig terug van IJslandse bank

De gemeente Groningen heeft eerder dit jaar geld weggezet bij een IJslandse bank, maar heeft dat bijtijds weer teruggehaald. Dat heeft wethouder van financiën Karin Dekker (GroenLinks) maandag bekend gemaakt. Volgens de wethouder werd de gemeente dit voorjaar door de controler aangesproken met de mededeling dat hij twijfelde aan de soliditeit van de IJslandse bank.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarop besloot de gemeente Groningen het geld terug te halen. Momenteel is al het spaartegoed van de gemeente ondergebracht bij de bank voor Nederlandse Gemeenten, bij ABNAMRO en bij de ING Bank.


De gemeente Groninge is niet van plan haar uitgavenpatroon te wijzigen gezien de onrustige situatie in de financiel wereld. ‘Wij blijven gewoon investeren. Geld moet rollen. En we willen vertrouwen uitstrepen in de door de Europese landen genomen maatregelen’, aldus de wethouder. Andere gemeenten in de provincie Groningen, waaronder Haren en Winschoten, lieten weten geen geld op buitenlandse rekeningen te hebben. De provincie Groningen hoopt dinsdag exact in beeld te hebben waar al haar tegoeden zijn ondergebracht.