nieuws

06 mei 2018, 06:06

Groningen genoot massaal van Bevrijdingsfestival

Groningen genoot massaal van Bevrijdingsfestival

Vele tienduizenden bezoekers kwamen zaterdag naar het Stadspark voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Bezoekersaantallen zijn nog niet bekend, maar de organisatie schat dat er minimaal 135.000 mensen op de been waren. Op sommige momenten was het zo druk in het park dat de ingang tot de Sena Performers Stage tijdelijk moest worden afgesloten.


 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De combinatie van het mooie weer, de aantrekkelijke line-up en het feit dat het festival dit jaar op een zaterdag plaatsvond, maakte dat het drukker was dan voorgaande jaren.

Vanwege de hitte was het dit jaar toegestaan zelf drinkwater mee te nemen. Ook deelde beveiliging bij drukbezochte podia waterflesjes uit.

In aanloop naar het Bevrijdingsfestival waren al verschillende maatregelen getroffen om hierop in te spelen. Zo werd er in de programmering rekening gehouden met het spreiden van het publiek en werd de tent van Sena Performers Stage vervangen door een open podium. Daarnaast werden zowel dit podium als Dansen bij de Bus voorzien van entreepoorten, om bezoekersstromen beter te kunnen reguleren.

Door de drukte op het Bevrijdingsfestival waren de bussen en treinen overvol. Arriva liet weten zoveel mogelijk treinen, bussen en medewerkers in te zetten. Het kon vertragingen echter niet voorkomen.

(Foto: Niels Knelis)