nieuws

22 aug 2008, 09:09

Groningen geen speelstad WK Voetbal 2018: 'stadion te klein'

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen heeft besloten de stad niet te kandideren als speelstad, als het WK in 2018 in Nederland wordt gehouden. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten. Reden hiervoor is dat het stadion Euroborg van FC Groningen niet tegemoet kan komen aan de eis dat een speelstad moet beschikken over een stadion met minimaal 44.000 plaatsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


De Euroborg heeft met ingang van dit seizoen een capaciteit van 22.500 plaatsen. Uit de eerste resultaten van een onderzoek naar uitbreiding van het stadion blijkt dat een capaciteit van 44.000 plaatsen technisch niet haalbaar is. De optie om een geheel nieuw stadion te bouwen acht de gemeente maatschappelijk onverantwoord.

De gemeente reageerde vorig jaar nog met belangstelling op het verzoek van de KNVB om zich aan te melden als kandidaat-speelstad. De KNVB heeft de ambitie om zich samen met België kandidaat te stellen voor het WK 2018. De belangstelling vanuit Groningen werd mede gevoed door de succesvol verlopen finale van het EK onder 21 jaar die vorig jaar in de Euroborg werd gespeeld.