nieuws

26 sep 2011, 09:09

Groningen financieel in zwaar weer: lastige besprekingen voor B en W

Een financiële tegenvaller met een bruidsschat van bijna vijf miljoen in het onderwijs; een miljoenenbezuiniging door Prinsjesdag; een tegenvaller van een miljoen door het uitstel van het Groninger Forum: Groningen gaat financieel lastige tijden tegemoet. De vraag is nu of een groot project als de tram voor Groningen nog wel op te brengen is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens wethouder Frank de Vries is uit recent cijferwerk gebleken dat dat allemaal toch wel mogelijk is, en dat wat hem betreft de komst van de tram nog steeds haalbaar is.

Burgemeester


Maar een Tweet van burgemeester Peter Rehwinkel maakt duidelijk dat het financieel toch niet zo heel simpel rond te breien is. “Veel getelefoneerd dit weekend, maar begrotingsbesprekingen nog zeker niet afgerond. Binnen college wel wil geconstateerd om eruit te komen.”, zo meldt hij.


Karin Dekker

Wethouder Karin Dekker van financiën toont zich een solide wethouder van financiën. Volgens haar zal de begroting van Groningen hoe dan ook sluitend moeten worden. Ze Twittert:
‘Vandaag aan de gang met de begroting. Oa verwerken miljoenennota. #waterookgebeurthijzalsluiten’

Ze gaat in haar Tweets ook even in op de tram en meldt in een reactie: “(…)ben het met je eens dat de tram door moet gaan maar drammen...Draagvlak blijft belangrijk.’’