nieuws

18 jan 2014, 15:03

Groninger Bodem Beweging kondigt nieuwe acties aan

Groninger Bodem Beweging kondigt nieuwe acties aan

Meer dan honderd demonstranten en leden van de Groninger Bodem Beweging hebben zaterdag gedemonstreerd in Stedum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger Bodem Beweging  -  een van de actiegroepen tegen de huidige manier van gaswinning in Groningen - zet haar acties voort. Dat maakte de GBB bekend tijdens een door meer dan honderd demonstranten bezochte bijeenkomst in het noord-Groningse dorp Stedum.

 

Volgens de Groninger Bodem Beweging is het de vraag of de beperking van de gaswinning volgens het voorstel van minister Kamp wel zal leiden tot de gewenste veiligheid. ‘We zetten de strijd voort. We gaan onderzoeken of de bewering van minister Kamp wel klopt en of er hier geen mensenlevens op het spel staan. In het ergste geval zou er nu nog slechts een beving van 4,1 op de Schaal van Richter kunnen komen. Maar dat blijft voor ons een onaanvaardbaar veiligheidsrisico’, aldus een bestuurslid.

 

De manifestatie vond plaats voor de woning waarvan de voorgevel al een half jaar in de steigers staat. ‘We kunnen niet verder met herherstel omdat een taxatierapport kwijt is geraakt. Het is om te huilen’, aldus de bewoonster. Voor volgende week woensdag heeft de Groninger Bodem Beweging opnieuw een actie aangekondigd.