nieuws

18 mei 2010, 14:02

Groningen bijna Gemeente van het Jaar, maar wel beste op gebied van toerisme

Groningen heeft de titel Gemeente van het Jaar niet kunnen prolongeren. Stad is gezakt naar de vierde plaats. De Zeeuwse gemeente Goes is de winnaar. Wel is Groningen de beste gemeente van de steden met meer dan 100.000 inwoners geworden en sleepte Groningen de provincieprijs in de wacht. Van alle gemeenten scoorde Groningen het beste op het thema ‘recreatie en toerisme’. Daar haalde Stad een 7,62. In het totaalklassement eindigde

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen met een 6,69 op de vierde plek. Winnaar Goes behaalde een 6,98.

Dienstverlening
De Groningse gemeente Eemsmond is de winnaar van de kleinste gemeenten en belandt in het algemeen klassement met een 6,59 op de achtste plek. Het is de tweede keer dat de verkiezing van de Gemeente van het Jaar is gehouden. Bij deze verkiezing kunnen burgers zich over hun gemeente uitlaten. De gemeente zijn beoordeeld op thema’s als veiligheid, winkelaanbod, wonen, verkeer & vervoer en werk & ondernemen en de dienstverlening van de gemeente.

Burgerbeoordelingen
Gemeenten hadden de mogelijkheid hun inwoners op te roepen deel te nemen aan het onderzoek, bijvoorbeeld met een banner op de website. De gemeente Groningen heeft dat niet gedaan. Minimaal honderd burgerbeoordelingen waren nodig om als gemeente in de uitslagen terug te keren.