nieuws

22 okt 2010, 10:10

Groningen bereikt historische mijlpaal: inwonertal van 190.000

Iedereen kan het zien aan de steeds hogere gebouwen: Groningen groeit. Dat blijkt nu ook duidelijk uit de cijfers over de ontwikkeling van de bevolking. Groningen begint echt een grote stad te worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vandaag, op vrijdag 22 oktober is de 190.000e inwoner van de gemeente Groningen om ontvangen door wethouder Ton Schroor bij de Dienst Informatie en Administratie (DIA), Kreupelstraat 1.

De gelukkige was de heer Benjamin Dürr, student, afkomstig uit Stuttgart in Duitsland, die zich deze week inschreef in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Hij krijgt onder andere een Stadjerspas uitgereikt en een pakket met typisch Groningse producten.

De totale bevolkingsomvang van de gemeente Groningen zal in 2020 – zoals de ontwikkelingen nu lijken - de grens van 200.000 inwoners bereiken.

De stijging is vooral te danken aan een vestigingsoverschot door de vestiging van veel nieuwe jongeren in de stad, vooral in de leeftijdsgroep van 15-20 jaar. De stad blijkt vooral aantrekkelijk voor jongeren uit de regio. Ook is er een grotere instroom van buitenlandse studenten dan verwacht en vertrekken er minder gezinnen uit de stad.

Met 190.000 inwoners blijft Groningen op de 8e plaats staan in rangorde van grote steden.