nieuws

06 mrt 2003, 00:12

Groningen Airport Eelde verwacht enorme impuls van nieuwe luchtlijn op Londen

‘Fantastisch nieuws!’. Zo reageert directeur Meulendijks van Groningen Airport Eelde op het nieuws dat Ryanair een dagelijkse luchtverbinding op Londen gaat onderhouden. Een enkeltje gaat minder dan 40 euro kosten. Er wordt een spectaculaire stijging van het aantal passagiers verwacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De noordelijke luchthaven Groningen Airport Eelde krijgt een dagelijkse luchtverbinding met Engeland. Chartermaatschappij Ryanair start met ingang van 1 mei 2003 met een dagelijkse vlucht op London Stansted. Dat heeft het bedrijf donderdag in Eelde bekend gemaakt.
Groningen Airport Eelde zegt zeer ingenomen te zijn met de komst van Rynair omdat de luchthaven daardoor een dagelijkse verbinding krijgt met een belangrijk Europees knooppunt. De luchthaven verwacht met de komst van de chartermaatschappij voor goedkope vluchten een toename van het aantal passagiersbewegingen met veertig procent. Het gaat daarbij om 60.000 passagiers. Bovendien verwacht directeur J. Meulendijks van de luchthaven dat het aantal passagiers vanuit Engeland naar noord-Nederland een belangrijke impuls zal krijgen.
Het contract tussen de luchthaven en Ryanair geldt vooralsnog voor een periode van vijf jaar. De vluchten vanaf Eelde worden het hele haar, zeven dagen per week, uitgevoerd met een Bae 146-300 (British Aerospace) met 110 stoelen.