nieuws

10 jun 2008, 10:10

Groningen Airport Eelde raakt luchtverbinding met Londen kwijt

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines zal de route Groningen-Amsterdam/London City vanaf 1 juli 2008 niet meer continueren. Dit nieuws komt aan de vooravond van een zeer belangrijk besluit over de baanverlenging. Waarschijnlijk wordt morgenmiddag echt duidelijk of startbaan kan worden verlengd of niet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

VLM Airlines, de luchtvaartmaatschappij die de route eelde-Londen gedurende 20 maanden heeft gevlogen, laat weten dat de tegenvallende resultaten de voornaamste reden zijn voor de stopzetting van deze route.

VLM Airlines is een regionale zakelijke luchtvaartmaatschappij die zich voornamelijk richt op zakelijke reizigers die snel en comfortabel naar het centrum van Londen willen reizen. Gebleken is dat de markt hiervoor te dun is in het noorden. Voor een goede bezetting is een aanzienlijk aandeel vanuit de leisuremarkt noodzakelijk.

Groningen Airport Eelde gaat met andere luchtvaartmaatschappijen in gesprek voor een mogelijke vervanging van deze verbinding die een bredere doelgroep zal aanspreken.

Passagiers die een vlucht hebben geboekt met vertrek na 1 juli, ontvangen hun geld terug.