nieuws

30 jul 2008, 10:10

Groningen Airport Eelde boekt verlies

Groningen Airport Eelde heeft vorig jaar een verlies geleden van 700.000 euro. Dat werd vooral veroorzaakt door hogere kosten voor de beveiliging en hogere marketingkosten. Het aantal passagiers groeide echter wel, aldus directeur Jeroen Meulendijks van de noordelijke luchthaven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens directeur Meulendijks steeg het aantal passagiers in 2007 met vier procent tot ruim 172.000 en was er ook sprake van een groei van het aantal vliegbewegingen van acht procent. ‘Dat we toch een verlies boekten van 700.000 euro kwam vooral door de sterk gestegen kosten voor beveiliging en voor marketing’, aldus de luchthavendirecteur.

De hogere beveiligingskosten werden veroorzaakt door het feit dat het ministerie van justitie hogere eisen heeft gesteld na een uitzending van SBS 6 waaruit bleek dat de beveiliging op Schiphol niet optimaal was. ‘Ondanks het verlies zijn we zeker niet ontevreden gezien de groei van het aantal passagiers. Het eerste halfjaar van 2008 laat een groei zien van passagiersaantal met tien procent’.

Groningen Airport Eelde verwacht eind dit jaar, begin volgend jaar definitief duidelijkheid over de vraag of de start- en landingsbaan mag worden verlengd van 1800 naar 2500 meter. ‘Als we goedkeuring krijgen voor het verlengen van de baan, dan ziet onze toekomst er nog weer beter uit’, aldus Meulendijks.