nieuws

21 mrt 2008, 09:09

Groningen ondanks de regen in teken van Bloemenjaarmarkt

Vandaag, Goede Vrijdag, stroomt de stad Groningen weer vol met bloemen- en plantenliefhebbers. De regen zorgt voor een minder zonnige sfeer, maar plantenliefhebbers laten zich niet weerhouden van een bezoek aan de markt. Het gaat om de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Bloemenjaarmarkt met meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen, trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. De kramen zijn te vinden op de Grote Markt, de Vismarkt, het A-Kerkhof en in de Oude Ebbingestraat. Zo ongeveer alles wat groeit en bloeit, is er te vinden: snijbloemen, bloembollen, kamerplanten, zaaigoed, tuinplanten, tuinartikelen.

Dit jaar heeft de bloemenjaarmarkt een extra feestelijk tintje. Dit jaar is het namelijk precies 30 jaar geleden dat de eerste Bloemenjaarmarkt werd georganiseerd. Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de bloemetjesmarkt, zal dit jaar ook de Aa- kerk feestelijk worden ingericht.

Aankopen kunnen gratis bij het bloemendepot in bewaring worden gegeven, zodat de bezoekers zonder te veel gesleep rustig kunnen rondneuzen. Het bloemendepot is te vinden aan de oostzijde van de Grote Markt (voor het VVV-kantoor) en is geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Wanneer de Bloemenjaarmarkt per auto bezocht wordt, is het aan te raden om bij binnenkomst in Groningen de P-route te volgen. De auto kan gratis worden geparkeerd en voor € 2,00 (max 5 personen) rijden er bussen naar het centrum. We raden de bezoekers echter aan om met de trein te komen.

Voor meer informatie: www.bloemenjaarmarkt.nl