nieuws

18 nov 2009, 08:08

Groningen: 20.000 euro voor ondernemer met een prima idee

Ondernemers in Groningen met een slim idee op het gebied van duurzaamheid, kunnen het jaar 2009 nog zeer gunstig afsluiten. Ze kunnen namelijk een prijs winnen van 20.000 euro. Dat bedrag is beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen voor de ondernemer met het meest innovatieve plan op het gebied van duurzaamheid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Inzet van de prijsvraag is de vraag: ‘Welk bedrijf heeft het beste innovatieve plan/de beste innovatieve plannen om, hetzij in het bedrijfspand, hetzij in het productieproces, hetzij met het product of de dienst van het bedrijf één of meer van de volgende zaken te realiseren:


- een aanzienlijke energiebesparing
- toepassen, opwekken en/of inkopen van duurzame energie
- bevorderen van duurzame mobiliteit
- duurzaam omgaan met grondstoffen en afvalstoffen’


De hoofdprijs bedraagt € 20.000. De gemeente stelt bovendien een bedrag van € 5.000 beschikbaar als aanmoedigingsprijs, om daarmee de ontwikkeling van een initiatief te stimuleren, dat weliswaar kansrijk is, maar nog verdere uitwerking behoeft.
De prijsuitreiking vindt plaats op 9 februari 2010 om 17.00 uur in het Stadhuis.

De gemeente Groningen organiseert deze prijsvraag om duurzaam ondernemen in onze gemeente actief te stimuleren en ook financieel te ondersteunen. We willen daarnaast bekendheid geven aan plannen die als praktijkvoorbeeld kunnen dienen op het gebied van duurzaam ondernemen voor andere bedrijven.
Aanmelden vóór 31 december 2009
Om mee te dingen naar de titel Duurzaamste Ondernemer dient u uiterlijk 31 december 2009 uw deelnameformulier op te sturen naar de gemeente Groningen.

Meer informatie?


Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de Milieudienst gemeente Groningen, Anco Terpstra (050) 367 11 49 of a.terpstra@md.groningen.nl of met Petra Hof (050) 367 10 94 of p.hof@md.groningen.nl