nieuws

07 nov 2000, 00:12

GroenLinks wil behandeling Referendum-voorstel onbepaalde tijd uitstellen

De fractie van GroenLinks in de Groningse gemeenteraad wil uitstel tot nader orde van het voorstel om in Groningen een referendum te houden over de plannen voor de Nieuwe Noordzijde en de parkeergarage onder de Grote Markt. Dat is zojuist bekend gemaakt door Karin Dekker, fractievoorzitter van GroenLinks.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fractie van GroenLinks in de Groningse gemeenteraad vindt dat de behandeling van het voorstel om op 21 februari een referendum te houden over de Grote Markt-plannen, moet worden uitgesteld. Dat voorstel zou aanstaande woensdag 8 november behandeld worden. Maar Dekker vindt dat er eerst een ‘second-opinion’ moet komen naar het onderzoek van Geo Delft. Dit bureau stelde onlangs vast dat de bouw van een parkeergarage onder de Grote Markt technisch mogelijk is, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.
Maar bovendien vindt GroenLinks het zeer onhandig dat er woensdagavond ook nog gesproken moet worden over de begroting. Daardoor vreest de fractie een te hoge tijdsdruk tijdens de vergadering. De fractie vraagt B en W nu concreet om de behandeling in de gemeenteraad van het agendapunt met betrekking tot het referendum tot nader orde uit te stellen.