nieuws

11 jul 2010, 20:08

GroenLinks: Versterk Saksenroute, Van Lauwersoog, dwars door stad Groningen naar Enschede

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil graag de landelijke fietsroute van Enschede naar Lauwersoog versterken. Die zogenaamde Saksenroute loopt dwars door de stad Groningen. Deze maand bleek dat de geplande fietstunnel op deze route er om financiële redenen voorlopig niet komt. GroenLinks wil graag dat het college met een simpel alternatief komt tot de tunnel er is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een fietser die uit zuidelijke richting over het Hoornsediep WZ fietst en naar de Marwixkade wil, moet ongeveer 350m omrijden. Dezelfde route vanuit het noorden is minder comfortabel en veilig: de fietser moet dan twee keer de Paterswoldseweg oversteken. Een tunnel onder het spoor door is de beste oplossing voor dit probleem. Aan deze ontbrekende schakel in het fietsnetwerk is de hoogste prioriteit toegekend, maar vanwege de hoge kosten (zo’n 16 miljoen euro) is de aanpak ervan steeds naar de toekomst verschoven. Vorige maand bleek dat de tunnel er waarschijnlijk ook de komende acht jaar nog niet komt.

Als het niet kan zoals het moet…
Nu de fietstunnel voorlopig niet wordt aangelegd, wil GroenLinks zoeken naar creatieve oplossingen voor het fietsverkeer op dit traject. GroenLinks oppert als voorlopig alternatief voor de tunnel onder meer een fietsverbinding over het Nelfterrein. De raadsfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.