nieuws

03 sep 2002, 00:12

GroenLinks plaatst vraagtekens bij langdurige afsluiting drukke weg

De GroenLinks-fractie in Groningen vraagt het college de afsluiting van de Jodenkamp en Bloemsingel voor alle verkeer ongedaan te maken of anderszins maatregelen te nemen waardoor het langzame verkeer er weer vlot langs kan. Een voor tijdelijk aangeziene stremming blijkt dat begrip nogal op te rekken; het kan nog wel twee jaar duren. Dat is de fractie te gortig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fractie stelt de vragen dinsdagmiddag in het inmiddels bekende vragenuurtje, waarbij het college door de raad over actuele dingen aan de tand kan worden gevoeld. De gemeente heeft de Jodenkamp afgesloten voor alle verkeer in verband met werk op het nieuwbouwproject Ciboga. De Jodenkamp is echter een belangrijke verbinding voor fietsers en voetgangers vanuit de Korrewegbuurt richting Boterdiep en Nieuwe Ebbingestraat, stellen de Groenen. De verwachting van GroenLinks was dat de nogal drastische onderbreking tijdelijk zou zijn. Maar het gaat echter lang duren, hoorde GroenLinks van de dienst RO/EZ. De afsluiting zou wel twee jaar kunnen duren.
‘’De afsluiting van de Jodenkamp bleek te maken te hebben met verkeersveiligheidsproblemen die het bouwverkeer op de Bloemsingel ondervond van overstekende fietsers en voetgangers. Dergelijke problemen zouden wellicht ook op een minder ingrijpende manier kunnen worden opgelost, bijvoorbeeld door het plaatsen van waarschuwingsborden’’, aldus GroenLinks. Niet alleen deze fractie is tegen deze afsluiting; het publiek werd er vorige week door verrast tijdens het Noorderzonfestival. ‘’Sommige mensen zouden aan hekken hebben staan rukken om er alsnog langs te kunnen.’’