nieuws

22 sep 2011, 07:07

GroenLinks Groningen wil taxi’s van Grote Markt

GroenLinks wil dat de taxistandplaats aan de noordzijde van de Grote Markt verdwijnt. De raadsfractie vindt dat de vele taxi’s, die vooral ’s avonds met draaiende motoren op klanten staan te wachten, niet ten goede komen van de sfeer op het plein. Als straks de Nieuwe Oostzijde klaar is en de Grote Markt een intiemer karakter krijgt, zal dat nog sterker het geval zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Het Kwinkenplein ligt vlak achter de Grote Markt en zou als standplaats voor de taxi’s een uitstekend alternatief zijn, meent raadslid Mattias Gijsbertsen.

“Het gaat om meer dan alleen de sfeer op het plein. Die ronkende taxi’s zijn slecht voor de luchtkwaliteit. Dat past niet in een stad die duurzaamheid zo hoog in het vaandel heeft. En dan is ook de verkeersveiligheid nog eens in het geding. Wij willen dat de Grote Markt zo veel mogelijk het domein wordt van fietsers en voetgangers” stelt hij.

“Dankzij de komst van de tram zullen er straks geen bussen meer over de markt rijden. Met die taxi’s mag het wat mij betreft ook wel een onsje minder.”