nieuws

22 mei 2012, 10:10

GroenLinks Groningen : ‘Kardingerplas moet schoner en gezelliger’

Met de zomer in aantocht wil de raadsfractie van GroenLinks in Groningen dat de Kardingerplas een betere recreatieplek wordt. Blauwalg moet worden voorkomen, en er moeten meer activiteiten komen bij de kiosk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toen de kiosk op het strandje bij de Kardingerplas in 2004 geopend werd, waren er grote plannen: terrassen, ligstoelen, feesten, muziek etc. Daarvan is niets terechtgekomen. Al snel werd de kiosk slachtoffer van vandalisme, maar ook nadat er een omheining is aangebracht, is de situatie niet beter geworden. GroenLinks wil weten wat de afspraken met de exploitant zijn en hoe de dienstverlening kan worden verbeterd.


Daarnaast treedt er regelmatig blauwalg op in de Kardingerplas. Zelfs bij een koude en natte zomer als die van 2011 gebeurde dat. GroenLinks wil weten wat de gemeente en het waterschap doen om blauwalg te voorkomen en waarom dat tot nu toe geen resultaat heeft gehad.


De fractie heeft schriftelijke vragen over deze twee onderwerpen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.