nieuws

09 jan 2008, 09:09

GroenLinks gemeenteraadslid Groningen Linda Voortman stopt er mee

Een van de talentvolle raadsleden uit Groningen stopt er mee. Het gaat om Linda Voortman van GroenLinks.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Per 20 februari a.s. zal de gemeenteraadsfractie van GroenLinks in samenstelling veranderen. Harrie Miedema zal raadslid Linda Voortman opvolgen, die aan het eind van de raadsvergadering van 30 januari afscheid neemt van de gemeenteraad. Reden daarvoor is dat Voortman in verband met een nieuwe baan naar Utrecht verhuist.

Linda Voortman zit sinds maart 2002 in de gemeenteraad en houdt zich bezig met ruimtelijke ordening, onderwijs (tot 2006) en financiën (sinds 2006). Daarnaast is ze ook buiten de gebruikelijke raadszaken actief: zo is ze lid van de rekenkamercommissie, het auditcommittee en voorzitter van het Heel de Buurt-overleg Korrewegwijk/ Indische Buurt. Tot vorig jaar was ze lid van de commissie Bezwaar en Beroep.

Voortman zocht sinds haar afstuderen in juni 2007 naar een baan. Aanvankelijk naar een part-time baan in het Noorden, maar op een gegeven moment ook in de omgeving van Utrecht, waar haar vriend woont. Daar werd ze aangenomen als bestuurder in opleiding bij FNV Bondgenoten. Voortman: “Ik heb het erg naar mijn zin in de raad, maar wilde ook een baan om werkervaring op te doen. Deze baan past heel goed bij mijn wensen, maar is helaas niet te combineren met mijn raadswerk. De werk- en privé-voordelen hebben uiteindelijk de doorslag gegeven.”

Harrie Miedema zat van 2002 tot 2006 in de Groninger gemeenteraad, waar hij zich bezig hield met verkeer en milieu. Sinds de verkiezingen van 2006 was hij eerste opvolger en lid van de steunfractie. Daarnaast is Miedema ecologisch medewerker bij adviesbureau Altenburg & Wymenga in Veenwouden en commissielid in de Provinciale Staten van Groningen voor GroenLinks. Miedema: `Ik was nog niet klaar met de Gemeenteraad; ik heb er veel zin in om me weer in te zetten voor de stad´.

Het bestuur en de fractie van GroenLinks Groningen zijn blij dat Miedema beschikbaar is en zullen hem op de ledenvergadering van 5 februari voordragen om Voortman op te volgen.