nieuws

18 jul 2002, 00:12

Groen licht voor Blauwe Stad: Jachthaven onzeker

De toekomst van de jachthaven bij de Blauwe Stad is onzeker geworden. De Raad van State heeft de vergunning voor dit onderdeel van de Blauwe Stad ingetrokken, omdat er geen Milieu Effect Rapportage (MER) is gemaakt. Blauwe Stad BV wil nu een kleinere jachthaven bouwen. Verder heeft de Blauwe Stad een groen licht gekregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Raad van State heeft woensdagochtend een uitspraak gedaan over de bezwaarschriften van 28 omwonenden en organisaties tegen het bestemmingsplan Blauwe Stad. De recreatieve waterplas met villawijk, die de Groningse Veenkoloniƫn uit het slop moet trekken, stoot op veel wantrouwen van omwonenden. De Raad van State heeft alle bezwaren behalve twee ongegrond verklaard. De twee gaan over de jachthaven en een doorgaande weg die er toch al niet meer zou komen.
Directeur van de Blauwe Stad BV A. Kolmer wil niet spreken van een tegenvaller wat betreft de jachthaven. De BV Blauwe Stad en het bouwconsortium zullen zich nu over alternatieven buigen, zoals een kleinere jachthaven met minder dan vijfhonderd ligplaatsen, waarvoor geen MER nodig is. Het is zelfs mogelijk dat er helemaal geen jachthaven komt.
Kolmer zegt verder erg tevreden te zijn met de uitspraak van de Raad van State, die alle andere bezwaren ongegrond heeft verklaard. Hij verwacht niet dat de Blauwe Stad door deze uitspraak vertraging zal oplopen. Volgens Kolmer dachten de overheden en projectontwikkelaars al langer na over een kleinere haven in het gebied.