nieuws

11 mei 2012, 16:04

Grietje Pasma ontvangt de Jans Cats Prijs 2011

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen heeft vrijdagmiddag de Jans Cats Prijs 2011 uitgereikt aan Grietje Pasma, organisator van onder meer de 4Mijl van Groningen en tal van andere grote sportevenementen. De Jans Cats Prijs is een twee jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een persoon, instelling of bedrijf die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Groningen en vooral de binnenstad van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De prijs is vernoemd naar wijlen Jans Cats die vele jaren lang beleidsambtenaar was van de gemeente Groningen en zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is ingesteld in 2007 en bedoeld om de binnenstad van Groningen onder de aandacht te brengen.

Grietje Pasma is met haar bureau Topsport Noord Nederland organisator van de 4Mijl van Groningen, Streetbal Groningen, De Nacht van Groningen, Gas Terra Ladies Run, Bommen Berend Loop en de Plantsoenloop. De Jans Cats Prijs wordt verleend aan Grietje Pasma voor haar verdienste voor de binnenstad met de organisatie van onder meer de 4Mijl en andere topsportevenementen, waarvan onlangs is aangetoond dat de economische effecten op de binnenstad groot zijn.
Het bureau Topsport Noord Nederland bestaat dit jaar 25 jaar.

In 2007 werd de Jans Cats Prijs uitgereikt aan de Stichting Martinikerk en in 2009 ging de prijs naar de organisatoren van Noorderslag/ Eurosonic.