nieuws

14 sep 2012, 10:10

Greenpeace voert actie bij Groninger Shell-stations

Actievoerders van Greenpeace hebben vrijdagochtend bij tankstations van Shell in Groningen, Haren, Roden en Marum actie gevoerd. Klanten konden daardoor enige tijd niet tanken. Het gaat om een protest van Greenpeace tegen olieboringen in het Noordpoolgebied. Shell begon zondag met een proefboring in de wateren ten noorden van Alaska en heeft twee boorschepen in het gebied. Ook bij andere Shell-stations in het land wordt actie gevoerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De actievoerders hadden de vulpistolen met fietskettingen aan de pompen vastgemaakt waardoor tanken onmogelijk werd. In Groningen, Haren en Roden kunnen klanten inmiddels weer tanken; in Marum zitten de kettingen er nog op.

Shell noemt de actie van Greenpeace ,,onveilig en respectloos''. Dit soort acties vindt vaker plaats, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. ,,Het is vervelend en we betreuren de overlast die onze klanten ondervinden'', meldde een woordvoerster. ,,Greenpeace heeft het recht om het met ons oneens te zijn, maar wij zijn bang dat de veiligheid van klanten en medewerkers bij dit soort acties gevaar loopt.''