nieuws

28 mei 2008, 10:10

Gravers Meerstad alert op lichaam vermiste prostituée

De politie in Groningen heeft de bouwvakkers die komende tijd gaan graven in de toekomstige woonwijk Meerstad opgeroepen alert te zijn op sporen die mogelijk iets te maken hebben met de vermissing van de sinds 1998 vermiste prostitué Jolanda Meijer. Dat meldde de politie woensdag. Meerstad wordt gebouwd tussen Groningen en het dorp Harkstede, de voormalige woonplaats van meervoudig moordenaar Willem van E. Van E. werd in 2003 veroordeeld tot levenslang wegens de moord op drie prostituees.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een aantal plekken in het gebied waar gebouwd gaat worden, zijn voor de politie zo interessant dat er tijdens de werkzaamheden een rechercheur meekijkt. Omdat het volgens een politiewoordvoerder ‘ondoenlijk’ is iedere keer wanneer er gegraven wordt aanwezig te zijn, is de bouwvakkers gevraagd de politie in te schakelen zodra ze iets verdachts tegen komen.

De zegsman benadrukt dat er momenteel geen concrete aanwijzingen zijn dat het lichaam van Jolanda Meijer in het gebied begraven ligt. ‘’Maar omdat de graafwerkzaamheden plaatsvinden in de buurt van de plek waar Van E. woonde, zijn we toch extra alert’’, zegt een woordvoerder. Bovendien werd in het gebied eerder het lichaam van de door Van E. vermoordde prostitué Sasja Schenker gevonden.

Van de straatprostituee Jolanda Meijer ontbreekt sinds februari 1998 ieder spoor. De politie kreeg in 1999 slechts via de post haar paspoort toegestuurd. Van E. heeft altijd ontkend iets met haar verdwijning te maken te hebben.