nieuws

14 mei 2008, 14:02

Gratis trouwen in Martinikerk

Ruim een jaar geleden wonnen Ard Tamminga en Jofina Tigelaar uit Groningen met een lot een trouwcertificaat voor een gratis huwelijk in de Martinikerk. Dit lot werd verkocht tijdens een grote publieksdag met het doel geld in te zamelen voor de herinrichting van de Martinikerk. Donderdag 15 mei is de grote dag, om 13.00 uur geven Ard en Jofina elkaar het jawoord in de Librije van de Martinikerk. De Martinikerk is letterlijk en figuurlijk het hart van Groningen. Jaarlijks stappen duizenden toeristen, congres- en concertgangers en vele aanstaande bruidsparen over de drempel van de kerk. Daarnaast dient de kerk nog steeds haar oorspronkelijke kerkelijke doel. Tot nu toe zijn er al 33 burgerlijke- en 5 kerkelijke huwelijken gepland in 2008.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2006 zette de Martinikerk een ambitieus herinrichtingsproject in gang. 30 jaar na de laatste restauratie zijn een aantal noodzakelijke aanpassingen nodig, zodat de kerk nog geschikter wordt voor dit multifunctionele gebruik.

Inmiddels is een aantal aanpassingen gerealiseerd: er zijn nieuwe stoelen, een modern podium, een geavanceerde geluidsinstallatie en nieuwe liturgische elementen, ontworpen door kunstenaar Albert Geertjes. Nog niet alles is af: de eigentijdse verlichting, een opslagruimte en nieuwe toiletten, een transparantere scheiding tussen Schip en Koor en het herstel van de originele ingang onder de Martinitoren.

Talloze fondsen en sponsoren werden gevraagd om te helpen. Inmiddels is er
ruim € 700.000,- ingezameld. Maar de ambitie reikt verder: de totale herinrichting is begroot op 1 miljoen. Dit jaar hopen wij het resterende bedrag in te zamelen. Meer informatie over trouwen in de Martinikerk, kijk op www.martinikerk.nl