nieuws

26 nov 2008, 09:09

Gratis schoenen voor Groningse daklozen

Tientallen dak- en thuislozen in Groningen mogen gratis een paar degelijke en warme schoenen uitzoeken. Een onbekende gulle gever heeft hiervoor 4000 euro beschikbaar gesteld aan de Stichting Huis, die in Groningen de opvang voor zwevers regelt. Dat meldde directeur Wim Koks van de stichting woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Begin december mogen daklozen bij een schoenenzaak in de stad gratis schoenen uitzoeken. Helemaal vrij in hun keuze zijn ze niet, zegt Koks. ,,Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de dames met een stel mooie pumps de winkel uitlopen. Het moeten wel stevige stappers zijn.”

De Stichting Huis verwacht dat zo’n zestig Groningse zwervers gebruik zullen maken van het aanbod. Ze krijgen dan niet alleen nieuw schoeisel, maar mogen ook een gratis pedicurebehandeling ondergaan in De Marne, een verzorgingssalon speciaal voor dak- en thuislozen.

Overigens wordt er volgens de directeur niet op gelet wat de daklozen uiteindelijk met de stappers doen. ,,Je loopt altijd het risico dat ze hun nieuwe schoenen direct weer op straat verpatsen. Maar dat is iets dat we niet in de hand hebben.”