nieuws

16 jan 2008, 20:08

Gratis met GIC naar pianoconcerten in Oosterpoort !

Het cultuurcentrum De Oosterpoort komt met een uniek aanbod voor de muziekliefhebbers onder de lezers van de Groninger Internet Courant. Zij kunnen zaterdag 19 januari gratis naar een concert van de grootste Nederlandse pianotalenten van dit moment. Lezers die dit artikel uitprinten krijgen een gratis kaartje voor een pianomarathon tijdens het pianofestival ‘De wereld van piano’ ! (Lees verder voor meer informatie!)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari vindt in De Oosterpoort het festival De Wereld van piano plaats. Pianisten van nationale en internationale faam komen naar Groningen om het publiek te laten genieten van alle facetten van de piano. Jonathan Biss zal op vrijdagavond het festival openen.

Op zaterdag is er een pianomarathon door jong talent en zullen pianisten als Rian de Waal, Paul Komen, Nata Tsvereli en vele anderen acte de présence geven.

Op zondag is er een spectaculaire Lisztmarathon door deelnemers aan het Lisztconcours 2008.  Paul Komen zal op zondagmiddag componist Wim Zwaag interviewen en werk van hem spelen.
Hoogtepunt van het festival is het slotconcert op zondag door toppianist Boris Berezovsky, die een volledig Chopinprogramma zal spelen. (Zie foto!)

Speciale aanbieding voor lezers van de GIC!

Maak nu gratis kennis met Nederlands grootste, jonge pianotalenten!
Op vertoon van een print van dit artikel bij de kassa van de Oosterpoort ontvangt u een gratis kaartje voor de Pianomarathon i.s.m. de Young Pianist Foundation.


De aanvangstijd is 12.00 in de Kleine Zaal van de Oosterpoort.