nieuws

21 jun 2012, 10:10

Grand Theatre blij met nieuwe kans die B en W Groningen geeft

Het college van B&W geeft Grand Theatre Groningen twee jaar de kans zich in een nieuwe rol als faciliterende organisatie te bewijzen. Het kent subsidie toe om de basisorganisatie in stand te houden. Voor het daadwerkelijk produceren van voorstellingen wordt het Grand Theatre afhankelijk van externe financieringsbronnen. Verder wordt de samenwerking met De Oosterpoort/de Stadsschouwburg gestimuleerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarmee liggen er goede kansen om te blijven voortbestaan als producerend theater. Er ligt echter ook een belangrijke opdracht. Direct na de zomer moet Grand Theatre Groningen een herzien plan indienen, samen met Noorderzon, NNT, Club Guy & Roni, Jonge Harten, de Noorderlingen en De Oosterpoort/de Stadsschouwburg, waarin ieders inhoudelijke en financiële betrokkenheid wordt gespecificeerd.

Zakelijk directeur Vincent Groen is voorzichtig optimistisch: "We zijn erg blij met deze erkenning van het college en het perspectief dat er nu ligt voor het voortbestaan van onze organisatie. We zullen de komende weken gebruiken om de productionele diensten die we leveren nog inzichtelijker te maken. Zonder alles dicht te willen timmeren. Want onze kracht blijft dat we een flexibele gastheer zijn voor aanstormend podiumtalent."