nieuws

11 mrt 2012, 22:10

Grammy Award-winnaar Bon Iver naar Groningen

Grammy Award winnaar Bon Iver zal op 11 juli zijn enige show in Nederland geven aan de Kardingerplas in Groningen. Het gaat om een door De Oosterpoort en VERA Groningen gezamenlijk georganiseerd concert. De belangstelling voor het concert is zo groot dat kaarten vrijdag al in zes uur tijd waren uitverkocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de aanloop naar het concert zal de organisatie meer informatie bekend maken over o.a. het voorprogramma, pendelbussen en faciliteiten op het terrein.

Bon Iver


Bon Iver is een Amerikaanse folkband onder leiding van singer-songwriter Justin Vernon. In 2007 verbaasde hij iedereen met het debuutalbum ‘For Emma, Forever Go’. Dit album werd opgenomen in een koud en eenzaam verblijf midden in de wildernis.

In 2011 kwam het gelijknamige album ‘Bon Iver’ uit. Met dit album slaat Bon Iver een compleet nieuwe weg in. Vernon betrekt een legio aan nieuwe bandleden in het creatieve proces, waaronder saxofonist Colin Stetson (Tom Waits) en pedal-steel gitarist Greg Leisz (Wilco, Joni Mitchell). Als snel bleek de keuze succesvol. De cd stond bovenaan internationale hitlijsten. Daarnaast maakte hij dit jaar zijn debuut bij de Grammy Awards met drie nominaties waarvan twee prijzen voor Best Alternative Music Album en Best New Artist.