Nieuws

GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken

De 200 groene elektrische deelscooters van GO Sharing blijven toch in Groningen. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.


Leestijd: 1 minuut

GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken
GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken

Eerder besloot de gemeente Groningen geen vergunning te verstrekken aan GO Sharing voor het verhuren van deelscooters vanaf de openbare weg. Daarom gaat GO Sharing vanaf 1 juli met vaste eigen parkeerplaatsen werken, verspreid door de stad. Bovendien wordt de dienst een stuk goedkoper: vanaf €0,15 per minuut en parkeren vanaf €0,03 per minuut.

GO Sharing is de eerste en, met 200 elektrische scooters, de grootste aanbieder van deelscooters in Groningen. Toch kreeg de scooterverhuurder geen vergunning van de gemeente. Volgens GO Sharing kwamen daarop zoveel reacties en steunbetuigingen binnen dat besloten is het deelconcept in Groningen door te zetten maar dan vanaf vaste, eigen parkeerplaatsen.

Vanaf 1 juli zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing terug te vinden en te parkeren op onder andere de Turfsingel, bij businesscentra aan het Zernikepark, de Leonard Springerlaan, de Friesestraatweg en bij EM2 op de Suikerlaan. De deelscooters blijven 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken.

GO Sharing wil het aantal parkeerplaatsen de komende periode verder uitbreiden en vraagt bedrijven en personen die willen samenwerken door hun privéterrein beschikbaar te stellen als parkeerplaats contact op te nemen via business@go-sharing.nl.