nieuws

06 dec 2010, 08:08

Glijpartijen door gladheid in Groningen

In de Provincie Groningen hebben gisteravond en vanmorgen diverse aanrijdingen plaatsgevonden. Er waren files op de Eemshavenweg en andere wegen rond Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar niemand raakte gewond. Gladheid was in de meeste gevallen de belangrijkste oorzaak, zo meldt een woordvoerder van de politie.
MIDDELSTUM - Een 50-jarige automobilist uit de gemeente Eemsmond is zondagavond met zijn auto op de Rijksweg N46 bij Middelstum in de sloot gereden. Hij verloor door gladheid de controle over het stuur van zijn auto. De bestuurder kon op eigen kracht zijn auto verlaten. Hij bleek niet gewond te zijn. De beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

GRONINGEN - Een 46-jarige automobilist uit Hoogezand botste maandagmorgen op de autosnelweg A7 bij Groningen tegen de vangrail. De Hoogezandster verloor ook door gladheid de controle over zijn voertuig. Hij kwam na de botsing tegen de vangrail op de vluchtstrook tot stilstand. De bestuurder kon ongeschonden uit zijn auto stappen. De beschadigde auto werd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

HAREN - Een 23-jarige automobilist uit Drachten is maandagmorgen na een botsing tegen de vangrail tegen een vrachtauto gebotst. De Fries verloor tijdens een inhaalmanoeuvre op de autosnelweg A28 bij Haren de controle over het stuur van zijn auto. Hij gleed met zijn voertuig tegen de vangrail in de middenberm. Door deze klap caramboleerde hij via beide rijstroken tegen de vangrail op de vluchtstrook. Hierna schoot de 23-jarige de rijbaan weer op. Daar botste hij tegen een vrachtauto, die hij zojuist had ingehaald. Deze vrachtauto werd bestuurd door een 38-jarige man uit Baflo.Beide bestuurders bleven ongedeerd. De personenauto raakte zwaar beschadigd, terwijl de vrachtauto lichte schade op liep. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.