nieuws

25 mrt 2009, 15:03

Glazen Huis naar Groningen!

Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Groningen. Van 7 tot en met 27 december houdt de zender vanaf de Grote Markt de goededoelenactie Serious Request.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

3FM-dj Annemieke Schollaardt reed woensdagmiddag naar Groningen om persoonlijk het goede nieuws te brengen.
Het Glazen Huis stond afgelopen jaar voor het eerst buiten de Randstad, namelijk in Breda. Den Haag had in 2007 de eer, de drie jaren daarvoor hield 3FM de goededoelenactie in Utrecht.
Zeventien steden vroegen 3FM het huis ter ere van de actie Serious Request dit jaar in hun gemeente te bouwen; de strijd ging tot het laatst om Eindhoven, Enschede, Rotterdam, Tilburg en dus Groningen.

De actie Serious Request kan nu al op behoorlijk wat steun van het Groningse bedrijfsleven rekenen. Zo heeft FC Groningen al toegezegd tijdens thuiswedstrijden met een collectebus rond te gaan en stelt Hotel de Doelen aan de Grote Markt zuidzijde drie weken hotelovernachting en ontbijt voor het productieteam ter beschikking.

Ook de provincie en gemeente Groningen stellen geld beschikbaar. Zij dragen beide bij aan een tegemoetkoming in de productiekosten. Het Groninger Museum stelt de recette van de Watershouse tentoonstelling, tijdens het Nederlandse Museumweekend, ter beschikking aan het goede doel.