nieuws

26 jun 2002, 00:12

‘Giro’ gaat stad Groningen 340.000 euro extra kosten

Niet alleen de provincie Groningen moet opdraaien voor de financiële strop rond de start van de Giro d’Italia: ook de stad Groningen zal diep in de schatkist duiken. B en W stellen de gemeenteraad woensdag voor om 340.000 euro extra te verstrekken aan de stichting Gironingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

B en W van Groningen hebben enkele spijt van de steun die tot nu toe aan de Giro is verleend. Volgens het college was het een fantastisch wielerevenement, waarbij Groningen zich als bruisende stad heeft kunnen promoten.
De stad Groningen stelde eerder al twee miljoen euro uit voor het evenement. Daar moet nu nogmaals 340.000 euro bij, omdat de stichting veel minder inkomsten heeft gekregen. Vooral de sponsorbedragen uit het bedrijfsleven vielen tegen. Ook waren de veiligheidsmaatregelen kostbaarder dan verwacht. De Stichting Gironingen is financieel veel minder succesvol geweest dan aanvankelijk was gehoopt. De gemeente Groningen is nu met de provincie overeenkomen dat Stad en Ommeland beide de tekorten zullen delen.