nieuws

31 dec 2011, 12:12

Gillende vrouw in Groningen leidt politie naar softdrugs en xtc

Een 22-jarige man zal zich voortaan wel twee keer bedenken voor hij zij 17-jarige vriendinnetje mishandelt. Haar gegil zorgde er voor dat de politie een kijkje nam in de woning, waar vervolgens hennep en XTC werden aangetroffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gistermiddag reageerden agenten op een melding dat er ruzie zou worden gemaakt in een woning in de Boelemaheerd in Groningen. Een vrouw zou in de woning worden mishandeld. Toen de agenten voor de deur van de woning stonden hoorden ook zij een vrouw gillen. Na aanbellen werd er opengedaan door een 22-jarige Stadjer die zei dat de ruzie al voorbij was en dat zijn vriendin al was vertrokken.

De agenten vertrouwden dit niet en gingen de woning in en troffen de 17-jarige vrouw, afkomstig uit Groningen, op de wc aan. De vrouw ontkende de ruzie.

In de woning roken de agenten een sterke henneplucht en in een ruimte in de woning werd een hoeveelheid henneptoppen aangetroffen die daar lagen te drogen. Beide personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij nader onderzoek bleek het ongeveer 7 kg gedroogde hennep te zijn. Ook werden er tientallen XTC pillen aangetroffen en ongeveer 40 gram aan harddrugs.

Deze zijn samen met nog wat andere gebruikersvoorwerpen zoals weegschalen in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.