nieuws

10 dec 2009, 09:09

Gigantische muziekfoto’s op gevels Groningse binnenstad

Met 3FM Serious Request in december en EuroSonic Noorderslag in januari is Groningen deze winter de popstad van Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de Groningse binnenstad eenmalig ingezet als openbare expositieruimte voor muziekfotografie. Tijdens Popview Outdoor worden muziekfoto’s op groot formaat bevestigd aan gevels van prominente gebouwen in de binnenstad. De grootste foto is 5 bij 8 meter. Ook worden in diverse straten fotoprints aangebracht en komt er een videokubus met fotoprojecties op de Museumbrug.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens Popview Outdoor is werk te zien van vele bekende Europese muziekfotografen waaronder Annie Hoogendoorn en Tom Verbruggen. Beide fotografen wonnen afgelopen twee jaar de tijdens het jaarlijkse Popview-evenment uitgereikte Lex van Rossen Award.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt muziekfotografie op deze schaal getoond als kunstvorm in de openbare ruimte. De foto’s zijn onder andere bevestigd rondom de Grote Markt, de Vismarkt, het Boterdiep, Der Aa kerk en het Groninger Museum. Voor de bezoekers van het Glazen Huis worden tevens fotoprints aangebracht op de looproute van het Centraal Station naar de Grote Markt.

Popview is een jaarlijkse overzichtstentoonstelling van talentvolle muziekfotografen uit Europa. Het wordt georganiseerd door de vaste Popview curatoren en het Productiehuis Popcultuur Groningen, in samenwerking met fotogalerie Noorderlicht en EuroSonic Noorderslag, het festival waar jaarlijks de Lex van Rossen Award wordt uitgereikt aan een van de deelnemende fotografen. Deze award is de enige Europese stimuleringsprijs voor popfotografie. In 2009 was Popview ook te zien in London en in Hamburg.