Nieuws

GGD: Sinds vrijdag 235 nieuwe positieve testen in provincie Groningen

Het aantal positieve coronatesten in de provincie Groningen is sinds vrijdag toegenomen met 235. Dat is gemiddeld zo’n 78 nieuwe besmettingen per dag. Het totale aantal besmettingen staat sinds het begin van de pandemie op 1.293. Op 1 september waren dat er nog maar 610 (sinds 11 maart). Dat betekent dat het aantal positieve testen in de afgelopen drie weken is verdubbeld.


Leestijd: 1 minuut

GGD: Sinds vrijdag 235 nieuwe positieve testen in provincie Groningen
GGD: Sinds vrijdag 235 nieuwe positieve testen in provincie Groningen

Van vrijdag op zaterdag noteerde de GGD zo’n 67 nieuwe gevallen. Een dag later steeg het aantal positieve testen met 112. Van zondag op maandag kwamen daar nog eens 56 besmettingen bij. 

Signaalwaarde fors overschreden
Het Coronadashboard van de Rijksoverheid meldde maandag tachtig nieuwe gevallen in de provincie Groningen. Met dat aantal wordt de signaalwaarde van 7 fors overschreven. Met tachtig besmettingen gaat het om 13,7 besmettingen per 100.000 inwoners. Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen is niet toegenomen. 

Verschil in cijfers
De aantallen op de sites van de GGD en het Coronadashboard verschillen. Dat wordt door de GGD verklaard doordat zij zeggen dat ze de meest actuele cijfers hebben. De aantallen worden via het RIVM aan het Coronadashboard doorgegeven en daarin ontstaat vertraging. 

Risiconiveau Waakzaam
Het risiconiveau op het Coronadashboard staat vooralsnog op Waakzaam, maar dat is nog bepaald voordat de aantallen fors toenamen. Wordt het risiconiveau verhoogd naar Zorgelijk, dan volgen mogelijk extra regionale maatregelen.