nieuws

05 aug 2009, 13:01

GGD Groningen maakt posters over Mexicaanse griep

De GGD in Groningen heeft een poster ontworpen om extra informatie te verstrekken over de Mexicaanse griep. Omdat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) volgens de GGD Groningen niet actief is met het verspreiden van informatiemateriaal, neemt de gezondheidsdienst zelf de touwtjes in handen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het ministerie van VWS heeft wel posters laten maken, maar die hangen nog bijna nergens. We merken dat er veel informatiebehoefte is en daarom hebben wij zelf een actieve houding aangenomen en een poster gemaakt”, aldus een woordvoerder.

De reden waarom de GGD Groningen er wat meer tempo achter zit, is het grote aantal evenementen dat er in de provincie op stapel staat. “Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen regio. Allereerst beginnen de scholen weer op 17 augustus, de introductieweek voor eerstejaars studenten gaat van start en ook Delfsail en het Noorderzonfestival komen eraan. Als zoveel mensen bij elkaar komen, is het belangrijk dat zij weten hoe ze kunnen helpen verspreiding van het virus te voorkomen, en wat ze moeten doen als ze denken besmet te zijn”, licht de woordvoerder toe.

De GGD Groningen schakelt onder meer de gemeente in om de posters te verspreiden. Verder worden ze naar huisartsen gestuurd en in het eigen pand opgehangen. Scholen krijgen een voorlichtingsbrief met daarin de mogelijkheid om de poster aan te vragen. Ook is hij te downloaden van de site van de GGD Groningen.