nieuws

11 sep 2013, 09:09

Kinderen springen uit raam bij woningbrand Nietap

Kinderen springen uit raam bij woningbrand Nietap

Bij een grote brand in een dubbele woning in Nietap in Drenthe zijn woensdagochtend vier bewoners gewond geraakt. De vader (40), moeder (35) en twee kinderen van 11 en 6 zijn naar het ziekenhuis overgebracht, meldde de brandweer woensdagochtend. De bewoners van het andere huis waren op vakantie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brandweer kreeg ’s ochtends rond half 5 een melding van de brand. Het vuur begon in de schuur van de woning en sloeg over naar de woongedeeltes. Zowel de schuur als de dubbele woning is uitgebrand en moeten als verloren worden beschouwd. Brandweerkorpsen uit Roden, Leek en de stad Groningen zijn ingezet, onder meer om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een andere woning en een muziekwinkel. Rond 7 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De technische recherche doet onderzoek.

De felle brand begon in de schuur van de woning en sloeg over naar de woning. Zowel de schuur als de woning is uitgebrand en moeten als verloren worden beschouwd. Brandweerkorpsen uit Roden, Leek en de stad Groningen zijn ingezet, onder meer om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een andere woning en een muziekwinkel.