nieuws

14 jan 2002, 00:12

Geweldplegers aangehouden

In de provincie Groningen zijn vijf mensen aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Leek werden op nieuwjaarsmorgen twee mannen uit Tolbert en Leek aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling van een andere inwoner van Leek bij een sporthal aan Sunckemalaan in Leek.
Terwijl politiemensen met het slachtoffer stonden te praten kwamen beide verdachten, samen met een groep andere mensen aanlopen. Beide verdachten wilde het slachtoffer opnieuw te lijf gaan, daarbij geholpen door de andere mannen. Politiemensen konden ternauwernood voorkomen dat het slachtoffer opnieuw werd aangevallen. Een 18-jarige verdachte worden aangehouden. Later op de ochtend kon ook de andere verdachte worden opgepakt. Beiden zijn ingesloten. Het slachtoffer moest een hechtwond aan het hoofd door een arts laten behandelen.
In Groningen pakte de politie een man op die was doorgedraaid in het huis van zijn ex-vriendin. De 43-jarige man raakte in de woning in gevecht met een 37-jarige man. Daarbij sneuvelde wat meubilair en de 37-jarige man liep licht letsel op. De verdachte is op straat aangehouden nadat beide vechtersbazen het pand waren uitgevlucht. Hij is ingesloten voor nader verhoor.
In Stadskanaal werden een jongen aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging. Samen met een kameraad had hij bij drie woningen ruiten ingegooid. Een van de daders, een 16-jarige jongen uit Sadskanaal, werd aangehouden. Zijn kompaan is nog voortvluchtig. Hij verloor een mobiele telefoon en een jas, waarmee de politie hem alsnog hoopt op te sporen.