nieuws

01 dec 2011, 10:10

Politie treedt op tegen uitgaansgeweld in Stad

De politie heeft woensdagnacht in de Groninger binnenstad drie keer moeten optreden bij vechtpartijen en opstootjes. Daarbij werden twee agressieve mannen en een vechtlustige vrouw aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de Grote Markt werd een 24-jarige man uit het Overijsselse Dalfsen aangehouden. Politieagenten zagen dat de man met iemand op de vuist wilde gaan en grepen in. Nadat zij de kemphanen uit elkaar hadden gehaald, vond de Sallander het nodig de agenten te beledigen. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Eveneens op de Grote Markt werd een 24-jarige vrouw aangehouden. Agenten reageerden op een oproep over een vechtpartij, maar bij aankomst waren de dader en het slachtoffer al verdwenen. Een getuige had echter een signalement van de agressieve vrouw en wist te vertellen dat het mannelijke slachtoffer al naar het ziekenhuis was gegaan met een gebroken neus. Op basis van het signalement kon de politie even later en 24-jarige vrouw aanhouden. Zij erkende de man op zijn neus geslagen te hebben omdat hij haar zou hebben uitgescholden en werd in de cel gezet.

In de Poelestraat werd een 22-jarige Stadjer aangehouden nadat hij een portier van een uitgaansgelegenheid had bedreigd. De man werd door de uitsmijter aangesproken omdat hij ruzie maakte in de zaak. Toen de politie arriveerde om agressieve man aan te houden voor de bedreiging, verzette hij zich hevig. Agenten wisten hem met geweld te overmeesteren en over te brengen naar het bureau.