nieuws

09 sep 2013, 15:03

Geschokte reacties op Groningse basisschool na familiedrama

Op basisschool De Petteflet is geschokt gereageerd op de dood twee leerlingen. De lichamen van de twee broertjes van 10 werden maandagmorgen samen met hun vader en jongere broertje in Schoonloo gevonden in een bungalow op een vakantiepark. 'Dit drama was voor ons een complete verrassing', aldus schooldirecteur Fokko Hindriks.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vader van de jongens stuurde via een online informatiesysteem een afscheidsbrief naar de ouders van alle leerlingen. Hij kon dat doen omdat hij het systeem zelf had ontwikkeld. Alle ouders van leerlingen van de school kregen die brief om half acht. 'Het is alleen mogelijk om een mail aan te maken, die later automatisch wordt verstuurd', zegt een woordvoerder.

De directeur van de school had rond iets voor acht uur contact met de moeder van de tweeling. Die was op dat moment al op de hoogte van de brief. Zij had zich ook al bij de politie gemeld.

Op de Jenaplanschool De Petteflet zitten 400 leerlingen. Ouders en leerkrachten reageerden geschokt en verrast. De directeur, die er net drie weken werkt, liet weten dat er geen aanwijzingen waren dat er in het gezin iets mis was.

Bij het informeren van de leerlingen was slachtofferhulp van de GGD aanwezig. De kinderen reageerden verschillend. 'Kinderen uit groep 1 en 2 gingen vaak meteen verder met spelen. In de bovenbouw waren sommige kinderen heel erg emotioneel', aldus directeur Hindriks.

De school gaat kijken op welke manier de tweeling kan worden herdacht. Ze denken daarbij in ieder geval aan het inrichting van een herdenkingshoek. Maandagavond om half acht is een informatiebijeenkomst voor ouders.