nieuws

14 mei 2008, 16:04

Gepimpte auto Groningse al voor uitzending in de prak

Een oude Citroën ZX die door zeven monteurs van het Veronica-programma ‘De Grote Beurt’ volledig was gepimpt en opgelapt, is een paar dagen later door een dronken weggebruiker volledig in de prak gereden. De 23-jarige eigenaresse Marion van der Haar uit Groningen had haar auto vrijdag weer van de programmamakers terug gekregen, maar kreeg dinsdagochtend van de politie te horen dat haar geparkeerde auto die nacht total loss was gereden en was weggesleept.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In ‘De Grote Beurt’ worden oude, krakkemikkige wagens weer helemaal opgelapt en van een flitsend uiterlijk voorzien. Zo was de Citroën van Van der Haar in twee kleuren lak gespoten en voorzien van opvallende bumpers en dure installatieapparatuur. De uitzending waarin de auto van de Groningse centraal staat, is pas volgende week te zien.


Volgens Van der Haar had ze er pas twee korte ritjes in gemaakt en stond ze dinsdagochtend te popelen om in haar gepimpte auto naar haar werk in Assen te gaan. ,,Toen hij niet op z’n plek stond dacht ik in eerste instantie dat hij gestolen was, maar toen ik de politie belde bleek dat er ’s nachts een dronken man tegenaan was gereden. M’n auto was zo beschadigd dat ze hem hebben weggesleept.”


De schade loopt volgens de eigenaresse in de duizenden euro’s. ,,Omdat het gaat om een auto uit 1995 is het niet de moeite om hem voor zo’n bedrag te laten repareren.” Ze heeft inmiddels al contact met Veronica, maar de programmamakers hebben haar nog geen toezeggingen kunnen doen. Van de veroorzaker van het ongeval hoeft ze ook weinig te verwachten, want de man is volgens Van der Haar niet verzekerd. De verdachte is aangehouden door de politie en bleek ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben.