nieuws

10 jun 2011, 11:11

Gepeperde inbrekers gaan er vandoor zonder buit

Drie inbrekers zijn er vrijdagnacht zonder buit in een vluchtauto vandoor gegaan toen agenten ze na een inbraak in een horecagelegenheid aan het Damsterdiep op het spoor kwam. Agenten gebruikten pepperspray, maar ondanks dat wisten ze toch te ontkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten reageerden op een melding dat er werd ingebroken in het pand en dat de inbrekers nog aanwezig zouden zijn. Toen ze ter plaatse waren, zagen ze drie mannen lopen met een grote flatscreen. De inbrekers sloegen op de vlucht en lieten daarbij de tv vallen.

Ze stapten in een gereedstaande auto en wilden wegrijden met de portieren op slot. Agenten probeerden dat te voorkomen en sloegen ook een ruit in. De bestuurder maakte geen aanstalten om te stoppen en daarom werd hij gepepperd. Dat weerhield hem er niet van om de auto te starten en zich met zijn medevluchters uit de voeten te maken in de richting van het Europaplein.

Door meerdere politie-eenheden is er in de omgeving naar het voertuig gezocht maar niet meer aangetroffen. De bestuurder is door de politie herkend.