nieuws

14 mrt 2002, 00:12

Gemeenteraadslid Veendam kortst zittende raadslid aller tijden

De Groningse Eke Crum-Van Dellen staat op het punt een absoluut record te vestigen als een van de kortst zittende gemeenteraadsleden aller tijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woensdag wordt ze aan het begin van de avond officieel geïnstalleerd als nieuw gemeenteraadslid voor het CDA in Veendam. Aan het eind van de avond neemt ze officieel weer afscheid van haar werk als gemeenteraadslid.
De zonderlinge situatie doet zich voor dankzij het feit dat mevrouw Van Dellen woensdagavond nog wordt geïnstalleerd als lid van de ‘oude’ gemeenteraad. Daarin was in de fractie van het CDA een vacature ontstaan na het overlijden van het in januari overleden prominente CDA gemeenteraadslid Cees Hoogstraten. Het aanstaande raadslid vindt het uit piëteit met de overleden Hoogstraten en uit een gevoel van verantwoordelijkheid noodzakelijk dat ze zijn plaats inneemt, ook al is het slechts voor een avond.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Veendam worden de nieuwe raadsleden die op 6 maart werden verkozen donderdagavond geïnstalleerd. Mevrouw Crum-Van Dellen is daar dan niet bij omdat het CDA bij die verkiezingen een zetel verloor en van drie naar twee zetels is gegaan.