Nieuws

Gemeenteraadslid is kletspraat ontevreden kiezers over politici spuugzat

De maat is vol en hij pikt het niet langer! Een Gronings gemeenteraadslid is het gezeur van mensen die op feestjes en partijen voortdurend klagen dat politici niet deugen en dat zo’n beetje alle ambtenaren in Groningen lui en corrupt zijn, spuugzat. ’Dat pik ik niet meer!’’, zo schrijft fractievoorzitter Robert Prummel van de Stadspartij op zijn weblog in de Digitale Stad Gronigen (www.dsg.nl) Volgens Prummel is het prima wanneer mensen kritiek hebben op politici, maar wanneer alles en iedereen in Groningen wordt afgekraakt en helemaal niets meer deugt, dan houdt het een keer op. ‘Dit is onverdragelijk. Ik vrees dat ze straks Wilders of Verdonk gaan stemmen’. Hieronder de hartenkreet van Robert Prummel, waar u overigens ook op kunt reageren. Prummel:


Leestijd: 2 minuten

‘Dat pik ik niet….

Gisteren at ik in een restaurant en tijdens de "nazit" met koffie, wat bevriende gasten en de uitbaters kwam het gesprek op de politiek. Ik kreeg het verschrikkelijk voor de kiezen. Nu mag iedereen ongezouten kritiek op mij en op de Stadspartij leveren, daar kan ik wel tegen en ik doe er mijn voordeel mee. Wat ik onverdragelijk vind is dat mensen ècht alles in Nederland gaan afkraken.

Nu mocht ik aanhoren dat de bestuurders corrupt, de ambtenaren lui en corrupt, de wetten oneerlijk, de rechters te links, de politiek arrogant en onbekwaam, het verkeersbeleid een zootje, de belastingen te hoog, de politie te laks, het onderwijs slecht en de straten vervuild waren. En, o ja, "we" hadden de gasbel versjachert…

Op onderdelen is de kritiek juist maar wanneer ik zoveel ontevredenheid hoor wijs ik mijn gesprekspartners er meestal op dat we in een van de best bestuurde en meest welvarende landen in de wereld wonen. Vaak voeg ik daaraan toe dat er "misschien negen landen zijn waar het beter is", en ga dan met ze op zoek. Het kost dan moeite om negen nog leefbaarder samenlevingen te vinden. In Scandinavië, Canada. Nieuw Zeeland? Ja, maar België en Duitsland? Daar zijn alleen onderwijs en gezondheidszorg beter.

Meestal laat ik dan een hopelijk iets meer tevreden gesprekspartner achter. De Stadspartij is opgericht om de inspraak en de leefbaarheid in Groningen te verbeteren en voor wijkbelangen op te komen, niet om heel Nederland af te kraken.
Mijn gesprekspartners van gisteren gaven geen krimp, niets deugde en Nederland was "een bananenrepubliek". Ik vraag me af op welke partij ze gaan stemmen bij de volgende verkiezingen, ik vrees dat ze met een stem op Wilders of Verdonk de duivel met Beëlzebub uit zullen willen gaan drijven. Dan kunnen ze gaan meemaken hoe een bananenrepubliek, of iets nauwkeuriger, een bananenmonarchie, er van binnen uitziet!’

www.dsg.nl