nieuws

22 mrt 2019, 10:10

Gemeenteraad Groningen gaat in provinciehuis vergaderen

 Gemeenteraad Groningen gaat in provinciehuis vergaderen

Het Stadhuis in Groningen gaat aan het het eind van jaar het tijdelijk dicht. Dit in verband met een grootscheepse verbouwing die naar verwachting begin 2020 start en anderhalf jaar gaat duren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De mensen die er werken - college van B&W, bodes, fracties, ambtelijke top – gaan naar verwachting eind dit jaar naar een tijdelijke plek aan de Radesingel, zo meldt de gemeente Groningen vandaag op haar website. De verbouwing van het Stadhuis duurt ongeveer anderhalf jaar. De gemeenteraad vergadert in die periode in het Provinciehuis.

 

De sluiting heeft te maken met een opknapbeurt: groot onderhoud, restauratie en een interne verbouwing. Daarbij verhuist de raadzaal van de begane grond naar de derde verdieping en krijgt het gebouw te maken met een flinke duurzaamheidsslag. De buitenkant van het monumentale pand verandert niet.

 

De verbouwing betreft vooral verduurzaming en restauratie van het gebouw en het grootste project: de verhuizing van de nieuwe raadzaal. De huidige raadzaal is te klein. Door de groei van de gemeente Groningen naar meer dan 200.000 inwoners groeit de raad mee van 39 naar 45 leden.

 

Vorige week, dinsdag 12 maart, werd door de architect een ontwerp van de verbouwing gepresenteerd. Het zogenaamde ‘concept definitief ontwerp’.

 

De architect is nu bezig om alle commentaren en opmerkingen te verzamelen, die te verwerken en het plan eventueel aan te passen, zodat de besluiters er straks een klap op kunnen geven.

 

Tijdens de verbouwing gaat het Stadhuis dicht en verhuizen de mensen die er werken, college van B&W, bodes, fracties, ambtelijke top, naar een tijdelijke plek aan de Radesingel 6. De sloopfase hier is bijna klaar en de aannemer begint binnenkort met opbouw en inrichting van dit pand. Deze verbouwing is vóór de zomervakantie 2019 klaar.

 

Bron en meer informatie: Klik hier